CURSO ONLINE

MANIPULADOR DE ALIMENTOS

  • COÑECER E PROFUNDIZAR OS ASPECTOS RELACIONADOS CA HIXIENE ALIMENTARIA.
  • DESENVOLVER AQUELES ASPECTOS HIXIÉNICO-SANITARIOS E TÉCNICOS DIRECTAMENTE RELACIONADOS CO TRABALLO DO MANIPULADOR.
  • REDUCIR A INCIDENCIA DAS ENFIERMIDADES TOXIALIMENTARIAS.
  • ADQUIRIR COÑECEMENTOS BÁSICOS SOBRE PERIGOS ALIMENTARIOS E AS MEDIDAS PREVENTIVAS PARA O SEU CONTROL.
  • COÑECER AS PRINCIPAIS ENFERMIDADES DE ORIXE ALIMENTARIO E AS MEDIDAS PARA A SÚA PREVENCIÓN.
  • COÑECER AS PRÁCTICAS CORRECTAS DE HIXIENE NA MANIPULACIÓN DE ALIMENTOS.
  • COÑECER AS NORMAS DE HIXIENE PERSOAL PARA ADQUIRIR ACTITUDES E HÁBITOS CORRECTOS.

PROGRAMA FORMATIVO

UNIDADE 1: HIXIENE ALIMENTARIA

  • Que é a hixiene alimentaria?
  • Importancia do manipulador na hixiene alimentaria.

UNIDADE 2: CONTAMINACIÓN DOS ALIMENTOS

  • Tipos de perigos.
  • Principais fontes de contaminación.
  • Que son os xermes?
  • Como podemos loitar contra as alteracións e enfermidades microbianas de orixe aliementario?
  • Condicións que favorecen o desenrolo dos xermes.

UNIDADE 3: ENFERMIDADES DE TRANSMISIÓN ALIMENTARIA

  • Importancia das toxiinfeccións alimentarias.
  • Toxiinfeccións máis frecuentes.
  • Erros máis comúns na preparación de alimentos.

UNIDADE 4: CONSERVACIÓIN E ALMACENAMENTO DOS ALIMENTOS

  • Alimentos frescos ou alimentos conservados?
  • Métodos de conservación.
  • Os alimentos e a súa conservación.
  • Envasado e etiquetado.
  • Recepción e almacenamento.

UNIDADE 5: MEDIDAS DE HIXIENE PERSOAL E HÁBITOS CORRECTOS

  • Hábitos correctos de hixiene.

UNIDADE 6: HIXIENE DAS INSTALACIÓNS, MÁQUINAS E ÚTILES DE TRABALLO

  • Limpeza e desinfección.
  • Prácticas non permitidas.
  • As basuras e os residuos.
  • Control de plagas.