CURSO ONLINE
MANIPULADOR DE ALIMENTOS
- COÑECER E PROFUNDIZAR OS ASPECTOS RELACIONADOS CA HIXIENE ALIMENTARIA.
- DESENVOLVER AQUELES ASPECTOS HIXIÉNICO-SANITARIOS E TÉCNICOS DIRECTAMENTE RELACIONADOS CO TRABALLO DO MANIPULADOR.
- REDUCIR A INCIDENCIA DAS ENFIERMIDADES TOXIALIMENTARIAS.
- ADQUIRIR COÑECEMENTOS BÁSICOS SOBRE PERIGOS ALIMENTARIOS E AS MEDIDAS PREVENTIVAS PARA O SEU CONTROL.
- COÑECER AS PRINCIPAIS ENFERMIDADES DE ORIXE ALIMENTARIO E AS MEDIDAS PARA A SÚA PREVENCIÓN.
- COÑECER AS PRÁCTICAS CORRECTAS DE HIXIENE NA MANIPULACIÓN DE ALIMENTOS.
- COÑECER AS NORMAS DE HIXIENE PERSOAL PARA ADQUIRIR ACTITUDES E HÁBITOS CORRECTOS.
PROGRAMA FORMATIVO
UNIDADE 1: HIXIENE ALIMENTARIA
- Que é a hixiene alimentaria?
- Importancia do manipulador na hixiene alimentaria.
UNIDADE 2: CONTAMINACIÓN DOS ALIMENTOS
- Tipos de perigos.
- Principais fontes de contaminación.
- Que son os xermes?
- Como podemos loitar contra as alteracións e enfermidades microbianas de orixe aliementario?
- Condicións que favorecen o desenrolo dos xermes.
UNIDADE 3: ENFERMIDADES DE TRANSMISIÓN ALIMENTARIA
- Importancia das toxiinfeccións alimentarias.
- Toxiinfeccións máis frecuentes.
- Erros máis comúns na preparación de alimentos.
UNIDADE 4: CONSERVACIÓIN E ALMACENAMENTO DOS ALIMENTOS
- Alimentos frescos ou alimentos conservados?
- Métodos de conservación.
- Os alimentos e a súa conservación.
- Envasado e etiquetado.
- Recepción e almacenamento.
UNIDADE 5: MEDIDAS DE HIXIENE PERSOAL E HÁBITOS CORRECTOS
- Hábitos correctos de hixiene.
UNIDADE 6: HIXIENE DAS INSTALACIÓNS, MÁQUINAS E ÚTILES DE TRABALLO
- Limpeza e desinfección.
- Prácticas non permitidas.
- As basuras e os residuos.
- Control de plagas.